KL 2021: Tiede ja terveellinen ympäristö (3 op)

Tiuedepiiriläiset järjestävät ympäristöstä. Aihetta käsitellään tieteenhistoriallisesta näkökulmasta tarkastelemalla, miten eri aikoina ympäristön terveellisyys on ymmärretty, miten ympäristön ja terveyden suhteesta on tuotettu tietoa ja miten länsimaisen tieteen historia on vaikuttanut käsityksiin ympäristön terveellisyydestä ja puhtaudesta.

Kurssilla tarkastellaan ympäristön ja terveyden suhdetta 1700- ja 1800-luvun kolonialismiin liittyneestä tieteellisestä ajattelusta aina 1900-luvun puolivälin huoliin saastuneesta maapallosta. Kurssi ohjaa pohtimaan puhtaalle tai terveelliselle ympäristölle eri aikoina annettuja merkityksiä sekä tieteen, ympäristön ja terveyden vuorovaikutusta viimeisten vuosisatojen aikana.

Kurssi suoritetaan etäopetuksena osallistumalla seminaaritapaamisiin, yhteisistä lukemistoista tehdyillä kirjoitustöillä sekä esseellä. Korvaavuus aineopinnoissa kohtaan Tieteen historia ja syventävissä opinnoissa kohtaan Tiede, tieto ja tekniikka. Suorituksen voi täydentää 5 op laajuiseksi kirjatentillä tai kirjallisena tehtävänä.

Ilmoittautuminen 8.3 mennessä
Kurssi alkaa 17.3. 

Lisätietoja Janne Mäkiranta ja Mikko Myllyntausta

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s